Echtgeldgokken.nl

Online geld gokken op gokkasten of tafelspellen of waag een gokje in een live casino

Worden loot boxes in videogames toch verboden in Nederland?

Minister Weerwind van het Nederlandse Ministerie van Rechtsbescherming maakte bekend dat de overheid overweegt om loot boxes uit videogames volledig te verbieden.

Lid Bontenbal nam een ​​motie aan waarin de regering wordt gevraagd te overwegen om games met loot boxes in Nederland te verbieden. Bovendien zei Weerwind dat de regering verschillende andere suggesties voor beleidsverandering onderzoekt. Een van die suggesties is van Bontenbal, die het kabinet vraagt ​​te onderzoeken of de Nederlandse wet kan worden aangepast om loot boxes te verbieden.

Verbod op lootboxes

Na een uitspraak van de rechtbank van maart 2019 door de Nederlandse Kansspelautoriteit heeft Electronic Arts Inc. een boete ingetrokken. De uitspraak is afkomstig van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, eveneens onderdeel van de rechtbank Den Haag. Met deze beslissing werd een eerdere uitspraak ongedaan gemaakt dat loot boxes werden beschouwd als een vorm van gokken.

De KSA verklaarde oorspronkelijk dat loot boxes een illegale vorm van gokken waren. Het besluit van de Raad van State maakte deze uitspraak echter ongedaan en stond toe dat loot boxes weer werden verkocht.

Vragen over sponsoring

Bikker stelde de minister een aantal vragen over de sponsorovereenkomst. Deze omvatten zorgen over de overeenkomst om kansspelen te normaliseren, evenals de mogelijke negatieve effecten van kansspelverslaving.

Weerwind denkt dat sponsoring van online kansspelen een negatief effect kan hebben op kwetsbare mensen. Als minister heeft hij geen mening over concrete deals, maar deelt hij zijn zorgen over de algemene effecten van sponsoring.

De komende parlementaire ondervraging vindt plaats terwijl Nederland zijn gokbeleid in de nabije toekomst heroverweegt. Ze zijn van plan alle ongerichte online gokadvertenties te verbieden.

Worden loot boxes in videogames toch verboden in Nederland?

Eén gedachte over “Worden loot boxes in videogames toch verboden in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven