Echtgeldgokken.nl

Online geld gokken op gokkasten of tafelspellen of waag een gokje in een live casino

Belgie wil totaalverbod gokreclames per juli 2023

België verbiedt gokadvertenties in de zomer Vanaf 1 juli 2023 zijn gokadvertenties niet meer toegestaan ​​in België. Shirtsponsoring kan even duren in zijn zuiderbuur, waar al het andere beperkt is. Er komen strengere regels aan. De nieuwe regels werden aangekondigd door de Belgische minister van Justitie Vincent van Quickenboel. Alle gokadvertenties worden vanaf komende zomer verboden. Daarnaast verhoogde België de leeftijd voor online gokken van 18 naar 21 jaar.

Nieuwe regels en verboden vanaf 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 zijn de volgende vormen van gok reclame in België verboden:

  • Commercials op televisie, radio en bioscoop;
  • Advertenties en videoadvertenties op websites, digitale kanalen en social media platformen;
  • Advertenties in tijdschriften of kranten;
  • het plaatsen van advertenties op openbare plaatsen;
  • Gepersonaliseerde advertenties via e-mail, post, berichtendiensten, sms of sociale media en alle gedrukte advertenties.
  • Alleen mensen die “actief op zoek zijn naar informatie over gokken en willen gokken” zullen gokadvertenties blijven zien.

De regering maakt zich grote zorgen over de impact van de stortvloed aan gokreclame waarmee we worden geconfronteerd, vooral op minderjarigen. Het kabinet werkt aan het tegengaan van gokverslaving en schulden, zoals vastgelegd in het regeerakkoord. Een rapport van de Hoge Gezondheidsraad uit 2017 bevestigt dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het aan banden leggen van gokreclame een zeer effectieve preventieve maatregel is tegen gokverslaving.

Belgie wil totaalverbod gokreclames per juli 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven