Echtgeldgokken.nl

Online geld gokken op gokkasten of tafelspellen of waag een gokje in een live casino

Wat zijn de risico’s en gevolgen van een gokverslaving?

Naast geldproblemen kunnen gokverslaafden ook andere problemen krijgen. Zo liggen er veel risico’s op de loer, ook weer op biologisch, psychologisch en sociaal niveau. Een aantal gevolgen van een gokverslaving kun je hieronder vinden, die ook weer kunnen dienen als tekenen dat je echt verslaafd bent:
• Problemen op sociaal en maatschappelijk niveau;
• Veel liegen en mensen bedriegen;
• Negatieve gevoelens, zoals depressieve en wanhopige gedachtes, schuld en schaamte;
• Het plegen van criminelen activiteiten om aan geld te komen om meer te kunnen gokken;
• Jezelf binnen sluiten en geen sociale contacten meer hebben. Ook het opnieuw opbouwen van sociale contacten is lastig;

Ook bij het stoppen kun je last krijgen van negatieve gevolgen. Zo kun je door het stoppen of minderen met gokken veel last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, trillingen en veel transpireren. Daarnaast kun je ook erg vermoeid zijn.

Wat doe je als iemand in je omgeving gokverslaafd is?

Het kan lastig zijn om met iemand om te gaan die gokproblemen heeft. Het kan gebeuren dat je kind, broer of zus, vader of moeder of een ander familielid, een goede vriend of je partner gokverslaafd is, maar hoe ga je hier dan mee om? Het kan erg uitputtend zijn om met een gokverslaafde rekening te houden en hierdoor kun je je boos, verdrietig, schuldig of eenzaam voelen. Het belangrijkste hierin is dat je jezelf nooit de schuld mag geven van iemands gokverslaving. Daarbij mag je best erkennen dat het allemaal even teveel wordt en dat hulp van buitenaf erg belangrijk is.

Het is belangrijk dat je je gedrag aanpast op de situatie. De verslaving van je naaste mag niet ten koste gaan van jouw gezondheid. Je kunt je gedrag zo veranderen dat je leven niet meer in het teken staat van de situatie van je naaste en dat de vicieuze cirkel waarin jij en je naaste terecht zijn gekomen wordt doorbroken. Daarnaast kan het helpen als de verslaafde naar een afkickkliniek gaat. Deze afkickklinieken zijn niet alleen voor alcohol of drugs, maar voor alle soorten verslavingen en dus ook een gokverslaving.

Afkickkliniek gokverslaving

Aanmelden bij een afkickkliniek is vaak de belangrijkste stap om van een gokverslaving af te kunnen komen. Door je aan te melden bij een afkickkliniek geef je al aan professionele hulp te willen om van je problemen af te komen. In de afkickkliniek worden verslaafden geholpen op een goede en persoonlijke manier, zodat de verslaafde op een gezonde manier kan afkicken. Veel afkickklinieken hebben centra in Nederland en voor speciale behandelingen een kliniek in Zuid-Afrika.

In de afkickkliniek wordt er gekeken naar de verslaving of verslavingen, je behoeftes en de mate van de verslaving(en). Op basis hiervan wordt een speciaal plan gemaakt hoe de verslaving onder controle gebracht kan worden, volledig afgesloten kan worden en hoe de kans op een terugval zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Onder begeleiding van verslavingsexperts wordt het afkickproces in werking gesteld. Ook wordt er gekeken hoe je je leven na de behandeling weer op de rails kunt krijgen, zonder dat je weer terug gaat grijpen naar je gokverslaving.

Een gokverslaving wordt op de meeste punten op dezelfde manier behandeld als andere verslavingen. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar het behandelen van de verslaving. Er wordt tijdens de behandeling ook gekeken naar de factoren die het uitlokken om weer te gaan gokken bestreden kunnen worden en er worden maatregelen genomen om op korte termijn verminderen of stoppen te behouden.

Schuiven naar boven