Echtgeldgokken.nl

Online geld gokken op gokkasten of tafelspellen of waag een gokje in een live casino

Wat een kost een behandeling in een kliniek?

Een gokverslaving kost geld, maar ook het behandelen van een gokverslaving. Het voordeel is dat de behandeling in een afkickkliniek vergoed wordt. Dit komt door de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi). Wanneer een afkickkliniek in het bezit is van een Wtzi-vergunning, wordt de behandeling vergoed omdat de kliniek voldoet aan de eisen als bereikbaarheid van zorg, dat de kliniek transparant is en toezicht houdt op de financiële administratie.

Daarnaast is iedere Nederlandse staatsburger verzekerd voor specialistische geestelijke gezondheidszorg (sggz). Hierdoor worden behandelingen vergoed door je verzekeraar. Het bereid zijn om de verslaving aan te pakken is bij de afkickkliniek het enige wat gevraagd wordt.

Gokverslaving als ziekte

Bij een gokverslaving worden delen van de hersenen betrokken. Dit heeft onder andere te maken met het gevoel dat je beloond wordt door te gokken. Het risicovolle gedrag is lastig te veranderen als deze delen in de weg zitten om je verslaving onder controle te houden. De veranderingen in je hersenen kunnen van korte duur zijn, maar ook op de lange termijn voor problemen zorgen. Mede door deze factoren benoemen veel mensen een gokverslaving een ziekte, om precies te zijn een geestelijke ziekte. Een gokverslaving wordt daarom behandeld door een kliniek in de geestelijke gezondheidszorg (ggz).

Een verslaving kan dus gezien worden als een geestelijke ziekte, maar is dit dan ook een besmettelijke ziekte? Een gokverslaving kan zeker erfelijk zijn, kijk bijvoorbeeld naar de biologische oorzaken, maar dit is geen zekerheid. Als je ouders bijvoorbeeld gokverslaafd zijn, hoeft dit niet meteen te betekenen dat jij het ook kunt worden. Wel is het risico een stuk groter. Dit komt onder andere omdat de kinderen van gokverslaafden minder heftig reageren op stress, waardoor er makkelijker gedacht kan worden over gokken en stress op het gebied van financiën makkelijker een plekje gegeven kan worden.

Een verslaving wordt vaak wel een familieziekte genoemd, omdat de familie van de verslaafde vaak ook lijdt aan de gevolgen van de problematiek. De afkickkliniek zoals bijvoorbeeld AGOG, VNN of Jellinek hebben daarom graag ook contact met de familie van een verslaafde en er zijn speciale behandelingen waar ook naar de naasten gekeken wordt.

Gokverslaving in tijden van corona

De huidige coronacrisis heeft een extra nadelige werking op mensen met gokproblemen. Dit komt vanwege het vele thuiszitten, het gebrek aan een dagritme, meer stress en de angst voor het virus. Daarbij worden mensen steeds eenzamer in deze tijd en gaan mensen steeds meer online afleiding zoeken. Meer gaan gokken is dan heel eenvoudig, wat ervoor kan zorgen dat je alsnog met een verslaving komt te zitten. In deze gevallen is het belangrijk om met mensen te praten. Dit kunnen vrienden en familie zijn, je huisarts of een deskundige in een kliniek. Je hoeft niet meteen in een afkickkliniek terecht te komen, maar advies inwinnen kan altijd.

Schuiven naar boven