Wie begint met gokken, doet dit omdat die denkt dat dit een leuk spelletje is. Bij sommige mensen mondt dit alleen uit tot een gokverslaving. Iets dat niemand wil. Wanneer je gokverslaafd bent, heeft het spel je zo in bedwang dat jij het spel niet meer speelt maar dat het spel jou bespeelt. De Stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG) is expert op het gebied van gokverslavingen en houdt bijeenkomsten om mensen van een gokverslaving af te helpen.
Bijeenkomsten AGOG
De bijeenkomsten zijn vergelijkbaar met Amerikaanse AA-bijeenkomsten voor alcoholmisbruik. Elke week worden de bijeenkomsten gehouden door het hele land en kunnen groepen mensen samenkomen om elkaar van deze verslaving af te helpen. De groepen bestaan uit een klein aantal mensen, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke begeleiding en steun. Je kunt leren van de verhalen van andere gokverslaafden die in hetzelfde schuitje zitten als jij en er komen voormalig gokverslaafden aan het woord om te vertellen over hun ervaringen en steun te kunnen bieden bij jouw afkickproces.
Eenvoudige toegang
Het handige aan de AGOG-bijeenkomsten is dat iedereen met een gokverslaving deel kan nemen. De bijeenkomsten zijn gratis, je kunt makkelijk deelnemen en misschien wel het belangrijkste: alles is anoniem. Daarbij kun je direct geholpen worden, want er zijn geen wachtlijsten voor deelname. Wil je nu de stap zetten, dan kun je binnen een week al bij je eerste bijeenkomst aanwezig zijn.
De zelfhulpbijeenkomsten die door AGOG aangeboden worden blijken effectief. Je leert direct hoe je van je gokverslaving af kunt komen en hoe je kunt voorkomen dat je terugvalt in je oude stramien. Veel oud-verslaafden hebben de bijeenkomsten al bijgewoond en ervaren zelf ook hoe deze hun hebben geholpen hun verslaving onder controle te krijgen.
Aanmelden voor een AGOG-bijeenkomst
Aanmelden voor een bijeenkomst kan eenvoudig door te bellen naar het contactpersoon bij jou in de buurt. Dit contactpersoon is een ervaringsdeskundige die zelf gokverslaafd is geweest of weet hoe het is om te leven met iemand die een gokverslaving heeft of heeft gehad. In Nederland worden op 18 verschillende plaatsen, verspreid door heel het land, AGOG-bijeenkomsten gehouden. Van Alkmaar tot Kerkrade en van Breda tot Leeuwarden.
Neemt het contactpersoon niet op zijn of haar 06-nummer op, dan kun je ook bellen naar het gratis telefoonnummer 0800 – 22 777 22 of het reactieformulier invullen op de website van AGOG. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.